Aktuella rapporter i LO Fakta
Aktuellt i LO Play
Pressmeddelanden

LO: Arbetarkvinnors deltidsarbete kostar 5 000 per månad

LO:s bearbetning av SCB:s lönestrukturstatistik för år 2022 visar att arbetarkvinnors deltidsarbete innebär ett inkomsttapp på mer än 5 000 kronor per månad.


Hyresgästföreningen och LO ställer krav på bostadsministern

Bostadsbyggandet minskar kraftigt och byggbranschen går in i en kris. Sverige har inte råd med en ökad bostadsbrist och förlorad kompetens inom byggbranschen. Nu ställer Hyresgästföreningen och LO krav på bostadsministern att agera.


LO: Det går nu 67 industriarbetarlöner på en svensk topp-vd

Det går 67 industriarbetare på en svensk topp-vd:s inkomster. Det visar LOs rapport Makteliten. "Vissa har goda tider. Vård, välfärd och vanliga arbetare har svåra. Så måste inte Sverige vara", säger LOs ordförande Susanna Gideonsson.


Arbetet

Kollektivavtal i välfärden klart – så stora löneökningar får socialsekreterare och läkare

SKR har tecknat nya avtal med fackförbunden Vision, Akademikerförbundet SSR och Läkarförbundet. Sveriges lärare har avvisat SKR:s bud. Förhandlingarna mellan Vårdförbundet och SKR fortsätter efter påsken med hjälp av medlare.


Svindyrt vansinne när styret i Norrtälje vill folkomrösta om konst

Nu vill styret i Norrtälje, som är Stockholms fattigaste kommun, bli pilot för ett projekt som inte tycks ha annat än, i absolut bästa fall, ett mycket kostsamt symbolvärde, skriver Arbetets kulturredaktör.