Nyheter
Aktuella rapporter i LO Fakta
Aktuellt i LO Play
Pressmeddelanden

LO kräver mer resurser till arbetsmarknadspolitiken i höstbudgeten

Regeringen behöver göra ett omtag kring arbetsmarknadsutbildningen och tillföra arbetsmarknadspolitiken resurser i höstbudgeten. Det är slutsatsen i en färsk rapport från LO.  


LO i Almedalen 2019

Under politikerveckan i Visby finns LO på plats för att lyfta fram och beskriva villkoren för Sveriges löntagare. Kom förbi, lyssna och delta i diskussionerna. LOs andre vice ordförande Berit Müllerström deltar under måndag – onsdag och LOs avtalssekreterare Torbjörn Johansson finns där under onsdagen. LOs lokal ligger på Cramérgatan 2. Välkomna!


Parterna bildar gemensamt bolag för försäkringsinformation

LO, PTK och Svenskt Näringsliv har kommit överens om att bilda ett gemensamt bolag som ska samla och utveckla informationen till arbetare, tjänstemän och arbetsgivare om kollektivavtalade försäkringar och pensioner. Verksamheten ska vara igång senast 1 januari 2021.


Arbetet

Torkor och konflikter förvärrar matbrist

Torkor och konflikter förhindrar jordbrukare i ett stort antal länder att producera mat till miljontals människor, och värst är situationen i Afrika. Det uppger FN som samtidigt varnar för att torkorna i världen förvärras.


Svensk död i arbetsplatsolycka i Norge

En svensk man har omkommit i en arbetsplatsolycka i Kristiansand i Norge