Nyheter
Aktuellt i LO Play
Aktuella rapporter i LO Fakta
Pressmeddelanden

LOs 115 åtgärder för ökad jämlikhet

En ny skattepolitik, lärfritids och ett statligt byggbolag. Efter tre års arbete presenterar LO i dag 115 förslag för ökad jämlikhet.   


Slutrapport av LOs Jämlikhetsutredning presenteras

LO presenterar slutrapporten av Jämlikhetsutredningen, onsdagen den 11 september kl. 13.30 i LO-huset. Slutrapporten tar sig an de växande inkomstskillnaderna i Sverige och presenterar lösningar för att vända utvecklingen.


LO kräver mer resurser till arbetsmarknadspolitiken i höstbudgeten

Regeringen behöver göra ett omtag kring arbetsmarknadsutbildningen och tillföra arbetsmarknadspolitiken resurser i höstbudgeten. Det är slutsatsen i en färsk rapport från LO.  


Arbetet

Svenska modebolag uppmanas att ta ansvar för arbetsmiljö

Textilarbetare i Pakistan hålls instängda utan vare sig brandvarnare eller nödutgångar. Ellos, Lindex och Åhléns är några av de svenska bolagen som årligen köper in ton med kläder från landet.


Frihandeln är viktigt för en rättvis värld och för svenska jobb

Nu när våra jobb hotas är det ännu viktigare med ett starkt EU som står upp för en fri, rättvis och regelbaserad handel, skriver Mathias Tegnér (S), talesperson för Socialdemokraterna i frågor om EU:s inre marknad, Åsa Eriksson (S) , handelspolitisk talesperson för Socialdemokraterna i riksdagen.