Facket Direkt

Ett val om trygghet för vanligt folk

VAL 2018 LO vill skapa ett mer tryggt, jämlikt och framgångsrikt Sverige. Dit når vi genom en socialdemokratisk valseger.


{{if(filmstarts == "")}}

Film!
{{if(filmstarts == "")}} {{if(errmsg=="")}}

Valet 2018 handlar om vilka som vill och kan öka tryggheten för vanligt folk. Sverige har aldrig varit rikare än vi är i dag och aldrig haft så stora möjligheter att bygga för framtiden.

Vi vill se ett samhälle som präglas av trygghet i vardagen, fler och bättre jobb samt ökad jämlikhet.

Sverigedemokraterna: arbetarparti eller arbetarfiende?
60 min
Makteliten – toppnoterar igen
54 min
LOs valupptakt 2018 - Trygghet för vanligt folk
5 tim
Karl-Petter Thorwaldsson på LOs valupptakt
53 min
Stefan Löfven på LOs valupptakt
34 min
Therese Guovelin på LOs valupptakt
17 min
Berit Müllerström på LOs valupptakt
6 min
Torbjörn Johansson på LOs valupptakt
7 min 30 sek
Trygghet för vanligt folk
2 min 36 sek
Öka jämlikheten i skolan genom ny satsning på fritids
7 min
Ojämlikhetens ansikte
1 min 31 sek
Nu samlar vi oss. För ett jämlikt Sverige.
1 min 5 sek
Jämlikhet
3 min 46 sek

Bilder från LOs valupptakt

VAL 2018

Det handlar valet om

500 000 samtal om trygghet för vanligt folk

Vårt mål är att andelen socialdemokratiska röster bland LO-förbundens medlemmar ska öka och valdeltagandet bland LO-förbundens medlemmar ska vara minst lika högt som riksgenomsnittet. 

Målet når vi genom att möjliggöra samtal mellan LO-förbundens medlemmar, antingen genom telefon eller på arbetsplatser. Under valrörelsen ska 500 000 samtal genomföras. 

Därför vill LO ha en socialdemokratiskt ledd regering

Socialdemokraterna är garanten för trygghet på jobbet. De skapar möjlighet för vanligt folk att utvecklas och låter fack och arbetsgivare bestämma villkor och lön. Socialdemokraterna vill ha ordning och reda i skolan, fler och mer välutbildad personal i äldreomsorgen. De vill att vård alltid ska ges efter behov, aldrig efter plånbokens tjocklek. De vill stoppa vinstjakten i välfärden. Socialdemokraterna vet att jobb och tillväxt är en förutsättning för utveckling och trygghet i hela landet.

Därför är Moderaternas politik dålig för vanligt folk

En moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna vill sänka lönen och göra jobben otrygga för vanligt folk. De vill sänka skatten för de rika och gynna fåtalet. De vill låta pengar som skulle gå till välfärd försvinna i skatteparadis. Trots att otryggheten ökar vill de inte investera i välfärd i hela landet.

Politisk plattform

Politisk plattform 

Valet 2018 handlar om vilka som vill och kan öka tryggheten för vanligt folk.

En moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna vill sänka lönerna och göra jobben otryggare. De vill låta pengar som skulle gå till välfärd försvinna till skatteparadis. Trots att otryggheten ökar vill de hellre sänka skatten för de rika än att investera i välfärd i hela landet.

Vårt alternativ är ett annat:

  • Vi vill ha trygghet på jobbet.
  • Vi vill att alla barn ska få kunskaper och utvecklas i skolan och att vården alltid hjälper den med störst behov först, inte den som har tjockast plånbok.
  • Vi vill stoppa vinstjakten i välfärden.
  • Vi menar att jobb och tillväxt är en förutsättning för utveckling och trygghet i hela landet.
  • Vi vill ha ordning och reda i migrationspolitiken.

Sverige har aldrig varit rikare än vi är i dag och aldrig haft så stora möjligheter att bygga för framtiden. Men då måste vi ha en regering som sätter vanligt folks trygghet främst.

Därför stöder vi Socialdemokraterna. De har visat att de kan ta ansvar för Sverige och att de strävar efter ett samhälle som präglas av trygghet i vardagen, fler och bättre jobb samt ökad jämlikhet. 

LOs politiska plattform inför valet 2018 i tre delar: 

  1. Trygghet i vardagen
  2. Fler och bättre jobb
  3. Ökad jämlikhet

 

Bli en del av valrörelsen!

Bli en del av valrörelsen!

500 000 samtal mellan medlemmar om trygghet för vanligt folk. Det är vår historiska uppgift under valrörelsen 2018. Men samtal måste också ske i våra fikarum, runt våra köksbord och bland våra Facebookvänner. Vill du vara med och ta snacket?

Anmäl dig här!

 

Press

Press

Vill du ställa frågor om LOs valrörelse eller boka en intervju med någon av våra ledningspersoner? Ring LOs pressjour på 08-796 26 90.

Pressmeddelanden

Alla LOs pressmeddelanden hittar du i LOs Mediarum. Du kan också skriva upp dig som prenumerant längst ner på sidan. 

Pressbilder 

Här hittar du högupplösta pressbilder på LOs ledningspersoner. Fler bilder finns att ladda ner från LO Sveriges Flickrkonto

Valupptakt 31 januari

Valupptakt 31 januari

Över 700 fackliga valarbetare från hela Sverige deltog när LO sparkade igång valrörelsen med en stor valupptakt den 31 januari. Bland talarna finns LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och statsminister Stefan Löfven.

LOs valupptakt ägde rum i Folkets Hus på Norra Bantorget i Stockholm. Under dagen lyssnade vi till tal, njöt av underhållning, slipade argument och peppade oss inför vår historiska uppgift: 500 000 samtal mellan medlemmar om trygghet för vanligt folk. 

Pressbilder

Fotografier från LOs valupptakt finns att ladda ner från LO Sveriges flickr-konto.

-->