Facket direkt facketdirekt.nu

LO söker chef till LO-distriktet i Skåne

Organisationsfrågor Tjänsten är placerad på LOs enhet för distriktsverksamhet som samordnar den regionala organisationen.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO-distriktet i Skåne

Det finns tio LO-distrikt i Sverige. De organiserar den fackliga och politiska samverkan, samordnar den tvärfackliga utbildningen, driver och samordnar regionala arbetsmarknadspolitiska frågor samt arbetar med ung- och skolverksamhet på regional och lokal nivå.

LO-distriktet i Skåne omfattar Skånes 33 kommuner och har ca 150 000 medlemmar i 26 medlemsavdelningar. Distriktsexpeditionen finns i Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Leda och samordna LO-distriktets verksamhet i enlighet med LOs centrala och distriktets verksamhetsplan. Göra prioriteringar så att arbetet inom verksamheten fördelas och samordnas på ett funktionellt sätt
  • Vara arbetsgivarens företrädare för anställda inom LO-distriktet
  • Ansvara för utvecklingssamtal, kompetensutveckling och utveckling av arbetet
  • Arbetsmiljöansvar för distriktet
  • Företräda LO internt och externt gällande distriktsverksamheten
  • Upprätta underlag för verksamhetsplan samt budgetunderlag för distriktsverksamheten enligt mål av kongress, representantskap, LOs styrelse samt beslut i LO-distriktets styrelse
  • Kontinuerlig uppföljning av verksamhetsplan och budget.

Du har erfarenhet av att vara chef. Mycket god förmåga att organisera, samordna och verkställa beslut. Uppnå uppsatta mål och entusiasmera medarbetare. Du har erfarenhet av att initiera och utveckla aktiviteter och verksamhet samt mycket goda kunskaper om distriktsverksamheten.

Du har mycket goda kunskaper om arbetarrörelsen och i första hand fackföreningsrörelsen, dess organisation, arbetssätt och beslutsordning. Du delar givetvis arbetarrörelsens värderingar och har bred facklig och politisk skolning. Erfarenhet från fackligt arbete på regional och central förbundsnivå är meriterande, liksom erfarenhet av fackligt/politiskt arbete.

Tjänsten kräver B-körkort.

Som person är du kreativ, utåtriktad, har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp.

För frågor om tjänsten svarar Dan Mattsson, enhetschef, dan.mattsson@lo.se eller LO-distriktets vice ordförande Birgitta Almroth, tel 070-817 07 42. Facklig kontaktperson för Distriktsombudsmannaklubben är Carina Paulsson, carina.paulsson@lo.se.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 27 september 2019 till jennie.bjorsson@lo.se.

Personuppgifter

LO samlar in och behandlar personuppgifter i samband med rekrytering. Personuppgifterna raderas två år efter att tjänsten är tillsatt. Mer information hittar du här.