Facket Direkt

LO söker en nationalekonom

Organisationsfrågor LO söker en nationalekonom med flerårig erfarenhet av makroekonomisk prognosverksamhet. Vi vill att du har ett grundmurat samhällsintresse och en drivkraft att bidra till ekonomisk rättvisa, full sysselsättning och tillväxt.

Publicerad
Uppdaterad

Tjänsten är placerad på enheten för ekonomisk politik. Enheten har ansvar för utredningsverksamhet och ekonomiska analyser inom områden som konjunkturutveckling, arbetsmarknad, inkomstfördelning, samt penning- och finanspolitik.

LO företräder Sveriges arbetare och är en av landets viktigaste opinionsbildande aktörer. Genom våra 14 förbund företräder vi cirka 1,5 miljoner medlemmar. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i gruppen LO-ekonomerna. Två gånger per år producerar vi den gemensamma konjunkturrapporten Ekonomiska utsikter. Du ansvarar för vår prognosmodell och håller samman arbetet med våra prognoser. Du kommer också att göra utredningar och analyser av aktuella ekonomisk-politiska frågor, föra ut dessa i samhällsdebatten samt bistå LOs chefsekonom och LOs ledning med underlag.

Vi söker dig som:

  • Har akademisk examen i nationalekonomi på minst magister- eller mastersnivå.
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat prognosarbete.
  • Har stora kunskaper om både makroekonomi och ekonomisk politik.
  • Kan arbeta både självständigt och i grupp.
  • Är flexibel och initiativrik.
  • Uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Forskarutbildning är meriterande. Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar. Välkommen till en central roll i den svenska fackföreningsrörelsen!

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning, heltid med placering vid LOs kansli i Stockholm.

Kontakt

Ola Pettersson, enhetschef, tel 08-796 27 67.

Therese Roselin Göthe, facklig kontaktperson för Handelsklubben, tel 070-560 26 27.

Intresseanmälan

Välkommen med din intresseanmälan till Source Executive Recruitment AB senast den 4 april 2018.

I den här rekryteringen samarbetar LO med Source Executive Recruitment AB där seniorkonsult Ann Peyron, tel 070-878 42 26, ann.peyron@source-executive.se och researcher Linda Bellis, 070-783 96 00, linda.bellis@source-executive.se besvarar dina frågor.