LO Play

Filtrera innehåll | Rensa filter

Prenumerera på filmklipp

Organisationsfrågor

LOs representantskap våren 2019

1 tim 21 min

Onsdag den 15 maj sammanträdde LOs representantskap på ABF Stockholm. LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson inledde med en påminnelse om skotten i Ådalen.

Anställningsvillkor

Trygga jobb - en fråga för EU?

48 min

EU upplevs ofta som ett hot mot kollektivavtal, löner och arbetares rättigheter. Var tog visionen om ett socialt Europa vägen? Kan EU bli en kraft som stärker löntagarnas ställning?

Välfärd

Ta tillbaka kontrollen den 26 maj!

1 min 39 sek

Vi vill skapa ett EU med trygghet för vanligt folk. Ingen ska bli sjuk eller dö på grund av sitt jobb. Svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige.

Välfärd

Seminarium om välfärd och jämlikhet

1 tim 36 min

Den generella och jämlika välfärden är satt under press. Privata marknadslösningar breder ut sig. Vad betyder detta för tilltron till den gemensamma välfärden och principen om vård efter behov?

Arbetsmarknad

Radikalhögern vid makten – vad händer med våra rättigheter?

47 min

Sedan 2010 har högerpartiet Fidesz stärkt greppet om Ungern och banat väg för ett auktoritärt samhälle. Vad har det inneburit för löntagarnas rättigheter?

Kollektivavtal

Har du rätt till pengar som du inte känner till?

15 sek

Jobbar du på en kollektivavtalsansluten arbetsplats? Om du skadar dig i anslutning till jobbet kan du ha rätt till extra ersättning.

Kollektivavtal

Har du rätt till pengar du inte vet om?

15 sek

Jobbar du på en kollektivavtalsansluten arbetsplats? Om du skadar dig i anslutning till jobbet kan du ha rätt till extra ersättning.

Arbetsmarknad

Rösta för trygghet för vanligt folk den 26 maj

5 min

En röst på den fackliga (s)-kandidaten Johan Danielsson är en röst för kollektivavtalen, kontrollen över samhällsutvecklingen och de fackliga fri- och rättigheterna i Europa.

Sida 1 av 16123456...16