Facket Direkt

Arbetsrätt 1


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Du som har förhandlingsuppdrag eller är på väg in i en sådan roll – har du koll på vilka anställningar medlemmarna har på arbetsplatsen och vad som gäller?


Vet du hur du gör om en medlem fått felaktigt utbetald lön eller upplever sig diskriminerad på grund av kön? Vad kan du göra om din arbetsgivare bortser från ett påtalat arbetsmiljöproblem? Vet du hur du använder avtalet och arbetsrättslagstiftningen i dessa och andra arbetsrättsliga frågor?


På den här utbildningen lär du dig mer om varför den svenska arbetsrätten kom till, hur den är uppbyggd och hur den förhåller sig till EU-rätten.


Utbildningen hjälper dig finna stöd för att lösa problem på din arbetsplats med hjälp av det egna avtalet och arbetsrätten.


Kursen genomförs som internat på Runöskolan eller som externatkurs. Externaten genomförs regionalt i närhet till där du bor och då sover man hemma. Syftet och innehållet i kursen är dock likvärdigt, oavsett vilken kursform du väljer.


Kursen är en folkhögskolekurs som genomförs av LOs folkhögskola Runö, som kommer att skicka kallelse och praktisk information.  

Målgrupp
I första hand förtroendevalda med förhandlingsrätt, men även andra förtroendevalda kan komma ifråga

Förkunskapskrav
Insikter eller motsvarande kunskaper

Adress
Näsvägen 100
Åkersberga

Kursanordnare
LO Centralt

Ansök senast 2022-06-10Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information