Facket Direkt

Fackligt arbete i företagets styrelse 1 (FAFS 1)


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

För att kunna göra ett gott jobb som representant i en företagsstyrelse behöver man veta vad man ska, kan och bör göra. Och vad man inte ska, kan eller bör göras. Här är kursen för dig som vill bli bättre på att nyttja din plattform som facklig representant i styrelsen för företaget du arbetar åt.


Kursen ger dig de grundläggande kunskaper du behöver för att hänga med i styrelsearbetet och förstå vad besluten som fattas betyder för dina medlemmar på arbetsplatsen. Vi fokuserar på rollen som styrelserepresentant, förhållandet till arbetsrätten, framför allt MBL-arbetet, företagsformer, lagar som styr företagen och det praktiska styrelsearbetet. Kursen kräver att en studiedag innan kursstart ägnas åt att läsa igenom lagen om styrelserepresentation, besvara frågor och ta fram eget material från företaget. Vi går igenom företagsekonomiska begrepp, resultat- och balansräkning och analys av det egna företaget och personalekonomi.


Kursen är en folkhögskolekurs som genomförs av Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum.  


 

Målgrupp
Nya fackliga företagsstyrelserepresentanter, både ordinarie och suppleanter, alla företagsformer och storlekar. Kursen är också öppen för företagsstyrelserepresentanter som vill ha en repetition.

Förkunskapskrav
Deltagarna bör ha genomgått grundläggande förtroendemannautbildning eller haft fackligt uppdrag i minst 2 år. Kursen Insikter eller motsvarande kunskap är en fördel åtminstone ytlig kännedom om hur man läser bokslut och budget.

Adress
Näsvägen 100
Åkersberga

Kursanordnare
LO Centralt

Kostnad
Kursavgiften betalas av din arbetsgivare

Ekonomi
Ersättning enligt förtroendemannalagen, både under kursveckorna och för den förberedande studiedagen.

Övrig information
Kurslängd: Fem dagar + en studiedag på egen hand/48 timmar

Ansök senast 2023-06-09Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information