Facket Direkt

Fackligt arbete i företagets styrelse 2 (FAFS 2)


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

I din roll som facklig representant i företagsstyrelsen behöver du vara både påläst och kunnig inom olika ekonomiska och organisatoriska områden. Efter första kursen i detta ämne har du de grundläggande kunskaperna, den här kursen tar dig till nästa kunskapsnivå.
Under kursen återkopplar vi till ditt styrelsearbete och din roll som facklig representant i företagets styrelse. Med utgångspunkt från det egna företaget kommer du att göra ekonomiska analyser utifrån olika scenarier gällande investeringar, omstruktureringar av företaget, företagsfinansiering och krishantering. Även den egna styrelsen kommer att analyseras och vi kommer att göra kartläggningar över olika former av utvecklingsbehov. Kursen kräver två studiedagar innan kursstart som ägnas åt att läsa det egna företagets årsredovisning, läsa in material och svara på ett antal frågor.
Kursen är en folkhögskolekurs som genomförs av Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum. 


 

Målgrupp
Fackliga företagsstyrelserepresentanter, både ordinarie och suppleanter, alla företagsformer och storlekar. Kursen är också öppen för företagsstyrelserepresentanter som vill ha en repetition.

Förkunskapskrav
Grundläggande förtroendemannautbildning, Insikter, eller på annat sätt uppfyllt dess lärandemål, FAFS 1 samt grundläggande kunskaper i hur man läser bokslut och budget

Adress
Näsvägen 100
Åkersberga

Kursanordnare
LO Centralt

Kostnad
Kursavgiften betalas av din arbetsgivare

Ekonomi
Ersättning enligt förtroendemannalagen, både under kursveckorna och för den förberedande studiedagen.

Övrig information
Kurslängd: Fem dagar + två studiedagar på egen hand/56 timmar

Ansök senast 2024-01-05Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information