Facket Direkt

Grundutbildning för Studieorganisatör


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Grundutbildning för Studieorganisatör


 


Du som vald och utsedd till att ansvara för studier i din förening. Ett viktigt och spännande uppdrag som du kan göra hur mycket som helst av. Uppdraget som studieorganisatör ger dig inflytande och du kommer kunna påverka föreningens verksamhet och utveckling. Den samlade studieverksamheten har en avgörande betydelse för en levande folkrörelse, en stark fackförening och möjligheten för arbetare att utöva ett aktivt inflytande, både på arbetsplatser, i företag och i politisa sammanhang och därigenom ta vara på medlemmarnas intressen. I detta arbete krävs en stark facklig studieorganisation som befolkas av kunnig, engagerade förtroendevalda som brinner för studieverksamheten. Utbildningen ska bidra/syfta till att bygga fungerande studieorganisationer och studieverksamhet. Den ska även ge deltagare möjlighet att erövra grundläggande kunskaper inom verksamhetsområdet så hen med framgång kan och vill bedriva studieverksamhet.


 


Målgrupp:


Förtroendevalda studieorganisatörer


 


Ekonomi:


Arbetsgivaren står för lön under hela utbildningen för förtroendevald som studieorganisatör på arbetsplatsen (FML §7) Studieorganisatör för avdelning/region söker ledigt för fackliga studier och ersätts med utbildningsarvode eller förlorad arbetsförtjänst av sitt förbund


 


Kurslängd:


Kursen är på 32 timmar fördelat på 4 dagar


 


Anmälan gör du till ditt fackförbund, klubb eller sektion som sedan vidarebefordrar detta till ABF Värmland via mejl till anmalan.varmland@abf.se  Kallelsen kommer sedan skickas via mejl, så tänk på att skriva din aktuella mejladress i anmälan till ditt fack. Just nu är det extra viktigt att din mejlaadress är korrekt då vi kan komma att behöva går från fysisk till digital kurs pga Covid-19.


Viktigt att du meddelar ditt fack om du anmält dig till kursen via denna sida, de får tyvärr ingen signal att du anmält dig!

Målgrupp
För förtroendevalda studieorganisatörer på arbetsplatsen och studieorganisatörer för avdelning/region

Adress
Gräsdalsgatan 15
Karlstad

Kursanordnare
ABF ABF Värmland

Kostnad
Ingen kursavgift

Övrig information
Viktigt att du meddelar ditt fack att du anmält dig till utbildningen, viktigt är också att du ansöker om ledigt hos din arbetsgivare i tid!
Det är extra viktigt att din mejlaadress är uppdaterad och korrekt då all kommunikation kommer ske via mejl. Viktigt!! Meddela ditt fackförbund att du anmält dig till kursen, viktigt är också att du söker ledigt hos din arbetsgivare i tid!

Ansök senast 2023-08-18Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information