Facket Direkt

Jämlikhetsakademin steg 2 - Social jämlikhet


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Jämlikhetsakademin består av tre delkurser och utgår från resultatet av LOs stora jämlikhetsutredning. Varje delkurs har ett fokusområde och tillsammans bildar de en helhet, Ekonomisk jämlikhet, Social jämlikhet och Politisk jämlikhet. Du bör gå kurserna i den ordningen. De bildar en förståelse för jämlikhetens förutsättningar och syftar till att det ska ske jämlikhetsökande verksamhet och idéutveckling i landet på alla tre områden. Det är även bra om du gått de tidigare utbildningarna inom det vi kallar för förtroendemannalinjen.


Delkursen Social jämlikhet handlar om välfärd och välfärdspolitik i såväl nutid som dåtid. Du får sätta dig in i hur de politiska besluten som fattas på olika nivåer påverkar jämlikheten i samhället. Vi tittar också hur på olika ideologier styr över sociala reformförslag. I kursen går vi också igenom förändringar och kontinuitet inom de traditionella könsrollerna under 1900-talet och fram till idag med fokus på välfärd.


Kursen är en folkhögskolekurs som genomförs av Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum. 


 

Målgrupp
Förtroendevalda

Förkunskapskrav
Insikter, eller på annat sätt uppfyllt dess lärandemål. Fördelaktigt att ha gått de tidigare kurserna i det vi kallar för förtroendemannalinjen

Adress
Näsvägen 100
Åkersberga

Kursanordnare
LO Centralt

Kostnad
Kursavgift betalas av ditt fackförbund

Ekonomi
Förbundet ersätter deltagaren med utbildningsarvode

Övrig information
Kurslängd: Fem dagar/40 timmar

Ansök senast 2023-06-09Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information