Facket direkt facketdirekt.nu

Du och jag för Gaza - insatser behövs

Internationellt Fyra hundra barn är döda i Gaza. Men alla kan göra något för barnen som överlever kriget. Insamlingen Du och jag för Gaza med postgironummer 570-2 lanseras med Stefan Löfvens sommartal i Vasaparken i Stockholm på söndag.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Du och jag för Gaza - insatser behövs
Alla kan göra något för att hjälpa. Foto: Khalil Hamra

Ett ofantligt lidande

Kriget fortsätter att skörda civila offer i Gaza. En humanitär katastrof är ett faktum efter en månads strider.

- Civilbefolkningen, inte minst barnen, lider ofantligt och det är vår skyldighet inom fackföreningsrörelsen att hjälpa våra kamrater i nöd, säger LO-ombudsmannen Keth Thapper på internationella enheten.

Fyra veckors krig på Gazaremsan har kostat 400 barn livet och 2 500 barn har skadats fysiskt. Konsekvenserna är förödande för en lemlästad befolkning och ett sargat samhälle.

- Kriget i Gaza har upprört en hel värld. Såväl Världsfacket som Europafacket har gjort skarpa uttalanden och en lång rad fackförbund runt om i världen har uttalat sin avsky mot kriget och sin solidaritet med det palestinska folket, säger Keth Thapper.

Hjälp behövs

Stora humanitära insatser behövs för att lindra befolkningens lidande i Gaza, som mat och vatten, boende och sjukvård. Men det behövs också insatser för att förhindra att kriget upprepas.

Insamlingen Du och jag för Gaza, med postgironummer 570-2, lanseras i samband med Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfvens sommartal i Vasaparken i Stockholm söndagen den 10 augusti. Pengarna stöder Palmecentrets verksamhet i Palestina.

Mer information om insamlingen på www.palmecenter.se.

Reine Boström
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.