Facket direkt facketdirekt.nu

Skyddsombudens dag på Stockholmsmässan

Arbetsmiljö Den 22-23 oktober kommer Stockholmsmässan att förvandlas till Sveriges största mötesplats för engagerade i arbetsmiljöfrågor. Kom och låt dig inspireras.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Skyddsombudens årliga dag

Skyddsombudens årliga dag utlystes 2012 och infaller varje år under onsdagen i EUs arbetsmiljövecka.Christina Järnstedt,ombudsman på LO

I år infaller Skyddsombudsdagen den 22 oktober. Mellan klockan 08.30-16.00 håller LO och LO-förbunden med en VIP-loge för LO-förbundens skyddsombud. Där finns möjlighet att träffa andra skyddsombud och ta en fika. 

Christina Järnstedt är ombudsman på LO och jobbar med arbetsmiljöfrågor.

- Skyddsombuden är ett av det absolut viktigaste fackliga uppdragen. Skyddsombuden behöver träffas och inspireras av varandra och bygga nätverk.

Programmet för skyddsombudsdagen kan hämtas här och på förbundens hemsidor. Det kommer att anordnas olika miniseminarier på aktuella teman, bland annat om LOs LOs avtalssekreterare Torbjörn Johansson
kommentarer till arbetsmiljölagen. LOs avtalssekreterare Torbjörn Johansson  kommer och berättar om LOs och LO-förbundens framtidsvision för ett hållbart och utvecklande arbetsliv.

Förslag med vinstchans

Det kommer också att finnas möjlighet att vara aktiv och lämna förslag på vad som krävs för att Sverige ska ha det bästa arbetslivet år 2020.

Bland de inlämnade förslagen lottas ett praktiskt verktyg ut som är användbart i rollen som skyddsombud.

Meriterad moderator och underhållning

Moderator är Raimo Pärssinen, metallarbetare och också S-ledamot i Sveriges Riksdag. Raimo Pärssinen arbetar både i riksdagen och som ledamot i Arbetsmiljöverkets insynsråd för att vi ska få en bra arbetsmiljö på våra arbetsplatser.

Underhållaren och författaren Klas Hallberg kommer också att delta i VIP-logen.Underhållare Klas Hallberg

Anmälan

Anmälan kan göras redan nu på www.gillajobbet.se.

Observera att det inte går att föranmäla sig till Skyddsombudens dag. Anmälan till Gilla Jobbets arbetsmiljömässa gäller för alla aktiviteter, inklusive Skyddsombudens dag.

En biljett som gäller för bägge dagarna kostar 1 375 kronor. En endagsbiljett kostar 975 kronor.

Om du har frågor om Skyddsombudsdagen eller Gilla Jobbets arbetsmiljömässa, kontakta den arbetsmiljöansvariga på ditt förbund.

Varmt välkomna hälsar
LO och LO-förbunden

Christina Jonsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.