Facket direkt facketdirekt.nu

Tunisisk facklig ledare attackerad

Internationellt Ledaren för tunisiska centralorganisationen UGTT Houcine Abbassi har attackerats i sin bil utanför organisationens kontor i huvudstaden Tunis.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Tunisisk facklig ledare attackerad
Foto: ITUC

Internationellt fackligt stöd

Den tunisiska fackföreningsledaren Houcine Abbassi på UGTT, motsvarigheten till LO, attackerades i sin bil av okända gärningsmän som med stenar krossade bilrutorna. Genom sina säkerhetsvakters vaksamhet lyckades Houcine Abbassi att undkomma oskadd.

- Vi uppmanar det tunisiska rättsväsendet att göra allt det kan för att ta fast angriparna och få ett slut på dessa våldsamma attacker och det oacceptabla klimatet av hotelser om våld mot UGTT, säger Världsfacket IFS generalsekreterare Sharan Burrow.

- UGTT är en drivande kraft för stabilitet och kampen för demokrati och social rättvisa i Tunisien och hela arabvärlden och har fullt stöd av den internationella fackföreningsrörelsen.

Förnyad protest

Den arabiska våren föddes i Tunisien och landet har strävat efter demokrati. Fackföreningarna har varit viktiga i det arbetet.

Men nu attackeras åter landsorganisationen i Tunisien. För två år sedan skickade LO en protest till Tunisiens premiärminister efter attacker mot landets LO.

LO har återigen skickat ett protestbrev till Tunisiens premiärminister och tunisiska ambassaden i Stockholm med anledning av attacken mot ledaren för tunisiska centralorganisationen UGTT.

Reine Boström/LO/SE
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.