Facket direkt facketdirekt.nu

Välkommen till vår monter under Stockholm Pride

Opinionsbildning I montern kommer det att finnas representanter från LO och LO-förbunden att diskutera med och få veta mer om vad som gäller på arbetsplatserna och vart man kan vända sig för stöd och hjälp.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

ögon
Se oss på Stockholm Pride. Foto: Christina Jonsson

Alla människors lika rätt

Fackets mest grundläggande uppgift är att se till att alla löntagare har lika rättigheter och skyldigheter på jobbet. LO och LOs medlemsförbund deltar i Stockholm Pride för att stärka kunskaperna om hbt-frågor och för att bredda bilden av det fackliga arbetsmiljöarbetet.

Ingen ska diskrimineras

Facket har ett självskrivet ansvar att bevaka att arbetsmiljön är bra för alla på arbetsplatsen. Det ska vara naturligt för medlemmarna att vända sig till facket om man själv eller en arbetskamrat känner sig mobbad, trakasserad eller diskriminerad, oavsett orsak.

Kom med i paraden

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson kommer också att delta i Prideparaden som avgår från Mariatorget klockan 13.00 på lördag den 2 augusti.

Pride Park kommer också i år finnas på Östermalms idrottsplats mellan den 30 juli och den 2 augusti 2014. Läs om Stockholm Pride på arrangörens hemsida.

Christina Jonsson
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.