Facket Direkt

Om facket


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Om facket är en grundläggande introduktionsutbildning till det fackliga medlemskapet och till den fackliga organisationen. Här kan du starta din fackliga resa, en resa som kommer att ge dig kunskaper, insikter och personlig utveckling.


Har du nyss gått med i facket, eller funderar du på att gå med, är detta utbildningen för dig. Här får du en övergripande bild av vad facket är och vad vi gör. Vi går igenom vilken roll den fackliga organisationen har på arbetsplatsen och hur vi fungerar som en aktiv del av den svenska arbetsmarknaden. Vi reder ut vad ett kollektivavtal är och hur det skapas. Här får du svar på frågan vad det fackliga medlemskapet går ut på och hur du kan använda dig av det på arbetsplatsen. Utbildningen är en bra grund för ett vidare engagemang inom den fackliga världen och en perfekt första utbildning för dig som vill veta mer. 


Utbildningen är två dagar lång och genomförs på dagtid.


Du behöver ansöka om ledighet från ditt arbete för fackliga studier senast 14 dagar före utbildningen startar. Om du behöver mer information kontakt ditt fackförbund.


För att du ska kunna delta i utbildningen behandlas dina personuppgifter för administration och genomförande av utbildningen du anmält dig till. Administration sker i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och förbunden har personuppgiftsbiträdesavtal med utbildningsanordnaren. Vi är måna om att skydda din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och förordningar.

Målgrupp
Du som är medlem eller funderar på att bli och är under 30 år

Förkunskapskrav
Du behöver inte ha gått någon annan facklig utbildning.

Kursanordnare
ABF Stockholms län

Kostnad
Kostnadsfri

Ekonomi
Stipendie utgår om du har förlorad arbetsförtjänst

Övrig information
Sök ledigt från din arbetsgivare senast 14 dagar före utbildningen startar.

Ansök senast 2023-09-11Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information