Facket Direkt

Om samhället


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Att beskriva det svenska samhället på 30 sekunder är svårt, om inte helt omöjligt. Det här är utbildningen för dig som vill ha mer än enkla oneliners. Vi tar reda på hur de fackliga frågorna hänger ihop med de politiska och hur de tillsammans skapar den komplexa helhet vi kallar för det svenska samhället.


Vi lever i ett samhälle som är uppbyggd på delad makt. Inom facket har vi en viss makt över löner och villkor på jobbet och på arbetsplatsen. Men alla andra frågor som vi dagligen kommer i kontakt med ägs av någon annan. Vilka ideologier och tankebanor ligger bakom de politiska besluten som fattas i vår kommun, i vår region och i vår riksdag? De besluten är minst lika viktiga för att vår allas vardag ska gå ihop. Genom denna utbildning får du en gedigen förståelse för hur de fackliga frågorna och de politiska frågorna går hand i hand och varför de behöver varandra. För att kunna förbättra vardagen för vanliga människor behöver vi driva frågor både inom facket och politiken. 


 


Utbildningen är två dagar lång och genomförs på dagtid. Du får frukost, lunch och eftermiddagsfika under utbildningens alla dagar.


Du behöver ansöka om ledighet från ditt arbete för fackliga studier senast 14 dagar före utbildningen startar.

Målgrupp
Du som är medlem och under 30 år

Förkunskapskrav
Du behöver ha gått Om facket eller motsvarande grundläggande facklig utbildning.

Adress
Olof Palmes gata 9
Stockholm

Lokal
Källan

Kursanordnare
ABF Stockholms län

Kostnad
Kostnadsfri

Ekonomi
Stipendie utgår om du har förlorad arbetsförtjänst

Ansök senast 2023-10-09Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information