LO Play

Filtrera innehåll | Rensa filter

Prenumerera på filmklipp

Ekonomi

Skatta oss lyckliga

5 min 25 sek

Eric Sundström samtalar med LO-ekonomerna Åsa-Pia Järliden Bergström och Balder Bergström om slutrapporten från LO-ekonomernas och Tankesmedjan Tidens skattepolitiska skuggutredning.

Organisationsfrågor

LOs representantskap hösten 2020

54 min

LOs representantskap fattade beslut om avtalsförslaget Trygghet och omställning samt delade ut 2020 års fackliga feministiska stipendium.

Arbetsmiljö

Att säkerställa medlemmarnas arbetsmiljö

5 min

Niklas Holmqvist är ombudsman för arbetsmiljöfrågor på Målarna. Här berättar han om hur de regionala skyddsombuden ställt om sitt arbete för att säkerställa att arbetsgivarna håller i arbetsmiljön under pandemin.

Arbetsmiljö

Om digitala skyddsronder

5 min 30 sek

Linda Forså är regionalt skyddsombud för IF Metall i Sörmland. Här delar hon med sig av erfarenheterna från corona-pandemin och hur de gått från fysiska besök på företagen till digitala, administrativa, skyddsronder.

Kollektivavtal

Pressträff om Trygghet och omställning

14 min

LOs styrelse meddelade vid en pressträff på fredagseftermiddagen sitt ställningstagande om resultatet i förhandlingarna om trygghet och omställning.

Välfärd

Pensioner och politik för vanligt folk - vad kan vi lära av Danmark?

1 tim

Den danska pensionsdebatten har väckt stort intresse i Sverige. Likheterna mellan ländernas pensionssystem är stora, men hur fungerar det danska pensionssystemet? Vad kan vi i Sverige lära av vårt grannland? 

Arbetsmiljö

Fackligt inflytande när arbetslivet digitaliseras

48 min

Varför är digitalisering en facklig fråga och hur kan vi stärka det fackliga inflytandet och skapa goda arbeten i en ny tid?

Ekonomi

LO-ekonomerna presenterar extrainsatt konjunkturprognos

30 min

LO-ekonomerna presenterar en extrainsatt konjunkturprognos med anledning av det ekonomiska läget till följd av coronapandemin.

Sida 1 av 20123456...20