Fråga facket Fråga facket

Annika Nilsson ny kanslichef på LO

LOs styrelse beslutade på måndagen att anställa Annika Nilsson som ny kanslichef på LO. Annika Nilsson är idag förbundssekreterare på ABF och tillträder sin nya tjänst snarast möjligt.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

- Med Annika Nilsson får vi en oerhört erfaren kanslichef med stark folkrörelseförankring, säger Karl-Petter Thorwaldsson i en kommentar.

Annika Nilsson kommer närmast från ABF där hon varit förbundssekreterare sedan 2008. Hon var riksdagsledamot för Socialdemokraterna 1994-2006. Under många år satt hon i Kulturutskottet och innan valet 2006 var hon statssekreterare hos Morgan Johansson på Socialdepartementet.

- Annika Nilsson drivs starkt av sina värderingar och har en djup förankring i arbetarrörelsen och kan fortsätta arbetet med att göra LO till den relevanta röst i samhällsdebatten och starka part på arbetsmarknaden som organisationen är idag, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Annika Nilsson efterträder Birgitta Heijer som har valt att gå vidare till nytt arbete.

- Birgitta Heijer har genomfört ett ovärderligt arbetet för att bygga upp nya strukturer för beslutsfattande och verksamhetsuppföljning på LO-kansliet. Vi önskar henne all lycka i hennes fortsatta arbetliv, säger Karl-Petter Thorwaldsson.