Fråga facket Fråga facket

Facket Försäkrar - LO informerar om rätten till ersättning

I dag, måndag den 4 mars startar LOs kampanj för att informera alla privatanställda om att de kan ha extra pengar att hämta genom sina fackligt framförhandlade avtalsförsäkringar. Kampanjen pågår till och med den 31 mars.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Syftet med kampanjen är att öka kännedomen om att den som är privatanställd kan ha extra pengar att hämta vid exempelvis långvarig sjukdom, vid föräldraledighet, om man drabbas av arbetsskada eller blir uppsagd.

Vårens informationskampanj lyfter också vikten av kollektivavtal, för att tydliggöra att kollektivavtalet är garantin för att det finns avtalsförsäkringar.

Kampanjen är rikstäckande och kommer att synas i dagspress, på olika internetsidor samt på arbetsplatserna.

En animerad film kommer att visas i TV-reklam och ska inspirera löntagare att ta reda på om de har pengar att hämta. Annonser i dagspress och på nätet, informationsfoldrar och affischer på arbetsplatser och på särskilda "Facket försäkrar"-tavlor ingår också i kampanjen.

På lo.se hjälper en interaktiv karta besökaren att hitta fram till de bortglömda pengarna. LO öppnar också sin hjälptelefon 020 - 56 00 56 för att slussa löntagarna rätt.