Fråga facket Fråga facket

Författaren Anneli Jordahl medverkar i LOs nya valfilm

Opinionsbildning Inom ramen för LOs valkampanj ”Sverige kan bättre” släpper LO fram till valet en flera kortfilmer med ett budskap om varför Sverige kan bättre. I den senaste korfilmen medverkar författaren Anneli Jordahl.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

 

Se filmen med Anneli Jordahl här.

- Det jag önskar nu, i någon samhällsutveckling, det är att arbetaryrkerna får en högre status. Hela samhällsutvecklingen stannar upp om ingen uträttar de jobben. Då ska man få betalt och erkännande för att man utför de jobben, säger Anneli Jordahl.

Kortfilmerna kommer att bestå av kända och okända människor. Alla med ett bultande hjärta för förändring. Det kommer att vara musiker, idrottspersonligheter, kulturarbetare och fackliga medlemmar. De brinner för allt emellan tryggare jobb och ett samhälle präglat av tolerans och mångfald.

- Vi vill från LOs sida fördjupa budskapet ”Sverige kan bättre”. Genom att ge fler röster utrymme under LOs namn vill vi stimulera till politisk debatt och till ett samtal om hur Sverige kan återta sin roll som ett samhälle präglat av frihet, jämlikhet och soldaritet, säger Tobias Gerdås projektledare på LO.