Fråga facket Fråga facket

Fotbollsprofilen Henrik Rydström med i LOs valfilm

Opinionsbildning Inom ramen för LOs valkampanj ”Sverige kan bättre” kommer LO att var tolfte dag fram till valet släppa en ny kortfilm med ett budskap om varför Sverige kan bättre. Idag släpper vi filmen med fotbollsprofilen Henrik Rydström.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

 

Kortfilmerna kommer att bestå av kända och okända människor. Alla med ett bultande hjärta för förändring. Det kommer att vara musiker, idrottspersonligheter, kulturarbetare och fackliga medlemmar. De brinner för allt emellan tryggare jobb och ett samhälle präglat av tolerans och mångfald.

Idag, mitt under fotbolls-VM, släpps filmen med fotbollsprofilen Henrik Rydström. Se filmen här.

- Vi vill från LOs sida fördjupa budskapet ”Sverige kan bättre”. Genom att ge fler röster utrymme under LOs namn vill vi stimulera till politisk debatt och till ett samtal om hur Sverige kan återta sin roll som ett samhälle präglat av frihet, jämlikhet och soldaritet, säger Tobias Gerdås projektledare på LO.

 

10 kortfilmer kommer att släppas fram till den 14e september. Butiksbiträden och industriarbetare kommer att blandas med författare, kulturarbetare och idrottspersonligheter.

 


Kontaktuppgifter

 

Dan Lundqvist Dahlin, pressekreterare LO, 070-224 05 30