Fråga facket Fråga facket

Jobben viktigaste frågan för LO i Davos

Internationellt LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson deltar denna vecka i Världsekonomiskt forum i Davos, Schweiz. På programmet står bland annat möten med ILOs generaldirektör Guy Ryder, OECDs generalsekreterare Angel Gurria, FNs vice generalsekreterare Jan Eliasson och EUs handelskommissionär De Gucht.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Jobben viktigaste frågan för LO i Davos
Foto: Lars Forsstedt

Fackligt perspektiv

- Jag reser till Davos för att tillföra ett fackligt perspektiv i den ekonomiska diskussionen mellan världens ledare, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Karl-Petter Thorwaldsson är den första svenska fackliga ledare som deltar vid forumet i Davos. Han ingår i en delegation av internationella fackliga ledare, under ledning av världsfacket IFS.

Jobben i fokus

- Kampen för full sysselsättning, vårt behov av en hållbar globalisering med balans mellan marknad och mänskliga och fackliga rättigheter samt inte minst vikten av att slå vakt om en öppen ekonomi med frihandel är några prioriterade frågor som jag kommer att lyfta vid mina möten, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Ledare inom ekonomi, politik och samhälle

Till Davos kommer också stats- och regeringschefer från ett 40-tal olika länder, samt ledare från hela världen inom områdena ekonomi, politik och samhälle.