Fråga facket Fråga facket

Kändisar, kulturpersonligheter, idrottsprofiler och fackmedlemmar i LOs valfilmer

Opinionsbildning Inom ramen för LOs valkampanj ”Sverige kan bättre” kommer LO att var tolfte dag fram till valet släppa en ny kortfilm med ett budskap om varför Sverige kan bättre. Idag släpps den första filmen med författaren Theodor Kallifatides.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Theodor Kallifatides medverkar i LOs valfilm som en del i kampen mot nationalism och rasism.

Bultande hjärtan

Kortfilmerna kommer att bestå av kända och okända människor. Alla med ett bultande hjärta för förändring. Det kommer att vara musiker, idrottspersonligheter, kulturarbetare och fackliga medlemmar. De brinner för allt emellan tryggare jobb och ett samhälle präglat av tolerans och mångfald.

Filmerna ska fördjupa LOs tema ”Sverige kan bättre” och kommer att finnas samlade på sverigekanbättre.se

Theodor Kallifatides gör comeback

Idag den 5 juni släpps den första filmen. Det är den prisbelönte författaren Theodor Kallifatides som gör ”comeback” i det politiska samtalet. Filmen med Kallifatides är ett ställningstagande mot framväxten av nationalism och rasism på den europeiska kontinenten.

Här kan du se filmen.

Frihet, jämlikhet och solidaritet

- Vi vill från LOs sida fördjupa budskapet ”Sverige kan bättre”. Genom att ge fler röster utrymme under LOs namn vill vi stimulera till politisk debatt och till ett samtal om hur Sverige kan återta sin roll som ett samhälle präglat av frihet, jämlikhet och solidaritet, säger Tobias Gerdås projektledare på LO.

Butiksbiträden och författare

10 kortfilmer kommer att släppas under perioden 5e juni till den 14e september. Butiksbiträden och industriarbetare kommer att blandas med författare, kulturarbetare och idrottspersonligheter.