Fråga facket Fråga facket

LO begär förhandlingar med Svenskt Näringsliv om trygga jobb

Fler löntagare måste få fasta anställningar och ökad möjlighet till lärande på jobbet. Det anser LO som nu vill inleda förhandlingar med Svenskt Näringsliv för att öka tryggheten på arbetsmarknaden.  


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Allt fler LO-medlemmar drabbas av de osäkra anställningsvillkor som råder på arbetsmarknaden i dag. Allmän visstid, sms-anställningar och jobbkontrakt som endast garanterar några få timmars arbete varje månad skapar en stor otrygghet och en tuff vardag, enligt LO. Därför vill LO nu inleda förhandlingar med Svenskt Näringsliv om ökad trygghet på arbetsmarknaden  

Det är oacceptabelt att så många av våra medlemmar har så pass otrygga anställningar att de varken kan planera sin vardag eller veta hur mycket pengar de kommer att ha i slutet av månaden. Därför vill vi nu inleda förhandlingar med arbetsgivarna om hur vi skapar tryggare arbetsvillkor för våra medlemmar, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.   

Ytterligare en anledning till att LO inleder förhandlingar med Svenskt Näringsliv är att man anser att de som har otrygga anställningar ofta går miste om kompetensutveckling och lärande på jobbet.   

Arbetsgivarna måste ta ett större ansvar för lärande på jobbet. Det ska vara lika självklart för arbetsgivare att investera i sina anställda, som att investera i ny teknik. På så sätt kommer våra medlemmar stå väl rustade ifall de tvingas ställa om från ett jobb till ett annat, säger Karl-Petter Thorwaldsson.