Fråga facket Fråga facket

LO i Almedalen torsdagen den 3 Juli

Opinionsbildning För tionde året i rad välkomnar LO till Facket i Almedalen på restaurang Terrassen, Hamnplan 5 i Visby. Idag anordnar vi följande seminarier i Almedalen.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

 

Läs hela LOs program här.

 

Om inget annat anges äger seminarierna rum på Hamnplan 5.

 

Torsdag 3 juli kl 8.30–9.30
LOKAL: Ljusgården
Facklig journalistik – vart är den på väg?
Mediehus för journalistiska satsningar på grävande arbetsmarknadsjournalistik? Eller tidningar som är en del av förbundskommunikationen? Fackförbundstidningar i egen regi eller på uppdrag? Den fackliga journalistiken tar just nu flera olika vägar, vad är bäst för läsarna?
MEDVERKANDE: Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande och ordförande i Arbetets styrelse. Helena Giertta, chefredaktör och vd Journalisten. Kent Källqvist, tidigare chefredaktör Vision, nu vd i Allt om jobbet Media AB. Devrim Mavi, chefredaktör Hotellrevyn. Stephen Lindholm, reporter Kommunalarbetaren och ledamot av Journalistförbundets styrelse.
MODERATOR: Liv Beckström, projektledare, LOs mediehus.

 

Torsdag 3 juli kl 10.30–11.30
ARRANGÖR: LO och Unga Örnar
LOKAL: Ljusgården
Barndomstolen i Almedalen
– makthavare grillas av ungdomar om barns villkor i Sverige
Unga Örnar lyfter barnrättspolitiken till nya nivåer i år igen under Almedalsveckan. Barn och unga får under en timme grilla och döma makthavare. Vad vet de om barn i dag och vad gör de för barn i dag? Men framförallt, vad kan de göra bättre genom att jobba med barnkonventionen?
MEDVERKANDE: Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande. Alice Bah Kuhnke, generaldirektör, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Gustav Fridolin, språkrör, MP). Mona Sahlin, fd partiordförande, (S).

 

Torsdag 3 juli kl 12.00–13.00
ARRANGÖR: LO och Transport
LOKAL: Ljusgården
Fri rörlighet på människors bekostnad
Att blanda ihop fri rörlighet för varor och arbetstagare är som att jämföra kylskåp och människor: det går inte. För att människor ska kunna utnyttja sin fria rörlighet måste de fackliga och mänskliga rättigheterna uppfyllas. Har alla samma möjligheter att röra sig fritt inom EU?
MEDVERKANDE: Lasse Lindgren, förbundsordförande, Transport. Ellen Nygren, Representerar LO i Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK). Eskil Wadensjö, professor i arbetsmarknadspolitik, Stockholms universitet. Malin Sahlén, nationalekonom och projektledare med ansvar för ekonomisk-politiska frågor, Timbro.
MODERATOR: Sigrid Bøe, pressekreterare, LO.