Fråga facket Fråga facket

LO-kampanj för att fler ska utnyttja fackets försäkringar

Många känner inte till det skydd de har genom fackets kollektivavtalade försäkringar och riskerar att gå miste om ersättning de har rätt till. LO genomför just nu en kampanj för att fler ska känna till sitt försäkringsskydd.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Kampanjen fokuserar på två försäkringar:

Premiebefrielseförsäkring Arbetar man på en arbetsplats med kollektivavtal betalar arbetsgivaren in premier till avtalspension. Men detta sker inte när man är föräldraledig. Då går fackets försäkring in och betalar premien. Kampanjen går ut på att upplysa om att man måste fylla i och skicka in en blankett till AFA Försäkring för detta.

Extra sjukförsäkring (Avtalsgruppsjukförsäkring AGS) Är man sjukskriven mer än 14 dagar får man extra ersättning från fackets avtalsförsäkring. För att ersättningen ska betalas ut behöver även detta anmälas till AFA Försäkring.

LO annonserar i teve, tidningar och på Internet. Syftet med kampanjen är öka kunskapen om de kollektivavtalade försäkringarna och ge stöd och hjälp att fylla i nödvändiga blanketter. LO har bemannat en telefonsluss dit man kan ringa och de 8 000 försäkringsrådgivare som finns på LO-förbundens arbetsplatser har samtidigt i uppdrag att informera om försäkringarna.

Kampanjen startade den 15 november och pågår i fyra veckor. Mer information om kampanjen finns på: www.lo.se/barn samt www.lo.se/sjuk

För mer information kontakta LOs pressinformation.