Fråga facket Fråga facket

LO på 1 maj: Rofferiet inom välfärden måste ta slut

Opinionsbildning – Sverige behöver en välfärd fri från vinstdrift. Det finns välfärdsföretag som enbart vill tjäna så mycket pengar som möjligt, på så kort tid som möjligt. Jag har ett budskap till dessa välfärdsbanditer – rofferiet inom välfärden måste få ett slut.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Det sade LOs vice ordförande Tobias Baudin när han på torsdagen 1 majtalade på Norre Katts torg i Halmstad.

I sitt tal betonade han att slöseriet på marknadsexperiment inom välfärden gått för långt. Om kvalitet sätts före vinst är det möjligt att skapa en skola med mindre klasser, en äldreomsorg där det finns tillräckligt med personal, och en sjukvård där personalen inte hålls sysselsatt i pappersarbete utan får vårda sjuka.

– Det saknas inte alternativ och möjligheter – det saknas en regering som vill investera i Sverige som ett framtidsland, i hållbar utveckling och där hela landet kan leva, sade Tobias Baudin i sitt tal.

Med bara veckor kvar till EU-valet den 25 maj underströk han också vikten av att gå och rösta.

– Det handlar om jobben. Fler jobb, bättre jobb och ordning och reda på arbetsmarknaden. Vi ska ha schyssta villkor på arbetsmarknaden. Därför ska vi välja företrädare både i EU och i Sverige som står på löntagarnas sida, sade Tobias Baudin.