Fråga facket Fråga facket

LO skickar brev till riksdagsledamöterna: Sverige behöver en sjukförsäkring som är trygg, rättvis och rättssäker

Att människor som faktiskt är sjuka blir av med sin försörjning och riskerar att hamna i arbetslöshet är ovärdigt ett välfärdssamhälle. Det skriver LOs ordförande Wanja Lunby-Wedin i ett brev till samtliga riksdagsledamöter.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Inför riksdagens omröstning imorgon om kompletterande regler i sjukförsäkringen har LO skickat brev till samtliga ledamöter i riksdagen. Brevet publiceras även som annons i Metro den 9 december.

I brevet uppmanar LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin riksdagsledamöterna att verka för en sjukförsäkring som är trygg, rättvis och rättssäker:

”LO varnade tidigt för vilka allvarliga konsekvenser de illa genomtänkta och hastigt genomförda förändringarna av sjukförsäkringen skulle få. I ett brev till samtliga borgerliga riksdagsledamöter i juni 2008 vädjade vi till majoriteten i Riksdagen att tänka om. Då anklagades vi för att överdriva. Vi varnade för hur svårt sjuka skulle drabbas. Att regeringen nu i sista stund skapar undantag för vissa sjukdomar löser inte problemen med den nya sjukförsäkringen.”

Brevet bifogas nedan.

För mer information kontakta LOs pressinformation.