Fråga facket Fråga facket

LOs ledning på jobbturné till Skåne

Opinionsbildning LOs andre vice ordförande Ingela Edlund besöker Landskrona den 28 januari på ett stopp på LOs jobbturné. I Landskrona kommer Ingela Edlund att diskutera hur LO ska minska stödet för SD ibland LO-medlemmar i Skåne. Ingela Edlund kommer också göra arbetsplatsbesök på Thorn Lightning och Albins Folkhögskola, samt träffa ledande politiker.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Under vintern genomför LOs ledning en facklig jobbturné

Framförallt orter med hög arbetslöshet besöks under december-januari. Målet med besöken är att träffa LO-förbundsmedlemmar i stor skala och prata om arbetslöshet, de ökade klyftorna och bristen på välfärd, samt möjligheterna att göra något åt dessa.

Under ett av stoppen på jobbturnén besöker LOs andre vice ordförande Ingela Edlund Landskrona.

Utöver jobben kommer Ingela Edlund att diskutera hur LO arbetar mot rasism och främlings-fientlighet och för att minska stödet för SD ibland LO-medlemmarna.

Media är välkomna!

Program

09:30 Besök på Albins folkhögskola.
Ingela Edlund samtalar med lärare och elever om skolans profil och verksamhet och deras syn på arbetssituationen i Landskrona.
Plats: Albins Folkhögskola, Eriksgatan 108, Landskrona.

 

12:00 Lunchträff med oppositionsråd Niklas Karlsson
Ingela Edlund träffar Niklas Karlsson, oppositionsråd i Landskrona, ordförande för Socialde-mokraterna i Skåne och ledamot av socialdemokraternas partistyrelse för att diskutera jobb-situationen i Landskrona och det kommande valet, samt arbetet mot främlingsfientlighet.
Plats: Hotell Öresund, Selma Lagerlöfs väg 4, Landskrona.

 

13:30 Arbetsplatsbesök på belysningsföretaget Thorn Lightning
Ingela Edlund träffar anställda på företaget Thorn Lightning för att ta del av de anställdas syn på jobben och situationen i Landskrona.
Plats: Thorn Lightning, Industrigatan 75, Landskrona

 

 

Presskontakt
Dan Lundqvist Dahlin, pressekreterare LO, 070-224 05 30
Markus Blomberg, presskontakt LO-distriktet i Skåne, 0702–05 24 34