Fråga facket Fråga facket

LOs seminarier under socialdemokraternas partikongress

Under socialdemokraternas partikongress på Älvsjömässan i Stockholm anordnar LO ett antal seminarier om arbetsliv, utbildning och välfärd. Samtliga seminarier äger rum i LOs monter på Älvsjömässan.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Ungdomars situation på arbetsmarknaden Ett samtal mellan Sandra Viktor, LOs ungdomssekreterare, och Linnéa Björnstam, utredare på Handelsanställdas förbund.
Tid: Onsdag den 28/10 klockan 15.30 – 16.30.

Högerns revolt mot välfärdsstaten Fredrik Reinfeldts strategi och politik är en spegel av Thatchers på 1980-talet, en medveten arbetslöshetspolitik som försvagar fackföreningarna. Ingemar El. Göransson berättar om sin granskning.
Tid: Onsdag den 28/10 klockan 17.30 – 18.30.

Tema avtalsrörelsen Blir det några pengar i avtalsrörelsen 2010? Per Bardh LOs vice ordförande och avtalssekreterare, samtalar med Ella Niia, ordförande Hotell o Restaurantfacket. Göran Larsson, ombudsman på LO leder samtalet.
Tid: Torsdag den 29/10 klockan 13.00 – 13.40.

Vilken utbildning behövs? Vilken typ av utbildningssatsningar kommer att behövas under denna arbetslöshetskris för att Sveriges konkurrenskraft ska stärkas i stället för att försvagas. Ett samtal om utbildning mellan Irene Wennemo, chef för LOs arbetslivsenhet och lärlingsutredare, och Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef på TCO. Tid: Torsdag den 29/10 klockan 14.00 – 14.45.

Ett klimatanpassat arbetsliv Vad kan facket göra för ett mer klimatanpassade arbetsliv? Samtal mellan Sven Nyberg som arbetar med klimatpolitiska frågor för LO och Per-Erik Boivie, f d chef för TCOs utvecklingsenhet och numera konsult inom arbetslivsutveckling. Samtalsledare är LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin. Tid: Torsdag den 29/10 klockan 15.00 – 16.00.

En sjukförsäkring som ger trygghet Fyra av tio LO-medlemmar känner inte att de ekonomiskt klarar en månads sjukskrivning. Sex av tio tycker inte att sjukförsäkringen ger trygghet inför en längre tids sjukfrånvaro. Detta visar LO-rapporten ”En sjukförsäkring som ger trygghet? Om tilltro till försäkringen och åsikter om den” som presenteras av Irene Wennemo, chef för LOs arbetslivsenhet och Linda Grape, välfärdsutredare på LO.
Tid: Lördag den 31/10 klockan 11.00 – 11.30.

Varifrån får partierna sina ekonomiska resurser - Högerns pengar och nätverk Det talas om behovet av öppenhet när det gäller varifrån de politiska partierna får sin finansiering. Vet medborgarna alldeles säkert vilka intressen som står bakom? Vilka partier får egentligen mest stöd? Författaren till rapporten ”Makten över debatten” Sandro Wennberg berättar om högerns pengar och nätverk Tid: Lördag den 31/10 klockan 12.00 – 13.00.

För mer information kontakta LOs pressinformation.