Fråga facket Fråga facket

LOs vice ordförande Ulla Lindqvist om regeringens förslag till förändrad sjukförsäkring: - Kosmetiska förändringar för att stilla kritiken

Regeringen presenterar idag en rad förslag på förändringar som framåt hösten ska genomföras i den hårt kritiserade sjukförsäkringen. Regeringen har i viss mån tagit till sig av kritiken från bland andra LO. Men utöver en retorisk omsvängning är regeringens förslag tandlös kosmetika som verkar syfta till att tysta kritikerna menar LO som tycker att regeringens måste göra mer genomgripande förändringar i sjukförsäkringen.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

– Regeringens förslag till förändringar av sjukförsäkringen blir ännu ett lappkast i ett system som är i starkt behov av rejäla förändringar snarare än ständigt införda undantag. Regeringens förslag är uddlöst och kommer inte att lösa de stora problemen i dagens sjukförsäkringssystem, säger Ulla Lindqvist i en kommentar. LO kräver ett utförsäkringsstopp där tidsgränserna i sjukförsäkringen avskaffas och där en total översyn görs för att säkerställa bättre rehabilitering, bättre arbetsmiljöarbete och tryggare villkor för dem som drabbas av sjukdom.

För mer information kontakta LOs pressinformation