Fråga facket Fråga facket

Makt är temat för LOs Ungdomsforum 2014

Idag inleds LOs Ungdomsforum, för tionde året i rad. Årets tema är Makt. Hur tar vi makten över våra frågor och hur använder vi den för att förverkliga våra visioner? En särskild uppgift i år är att hitta vägar för att förverkliga kraven i det fackliga ungdomsmanifest som mejslades fram under Ungdomsforum 2013.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LOs Ungdomsforum arrangeras i samverkan med Runöskolan och de 14 LO-förbunden. Under tre dagar träffas 220 unga fackliga ombud för att prata politik, utbyta erfarenheter och lyssna till inspirerande föreläsningar.

På torsdagskvällen koras Årets fackliga hjälte. Av de 62 nominerade har följande fyra gått till final: De unga kongressombuden på IF Metalls kongress, Emmelie Renlund från Byggnads, LUKEN i Umeå och slutligen Mathias Westbrand-Emilsson från Hotell- och restaurangfacket.

Under fredagsmorgonen hålls ett panelsamtal med bland andra Seher Yilmaz, Rättviseförmedlingen, Henrik Johansson, Inte Rasist Men samt Sofi Folkesson, FATTA! Och efter lunch talar LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Medierna är välkomna att bevaka LOs Ungdomsforum. Ett fullständigt program finns på lo.se.