Fråga facket Fråga facket

Maria Lövgren utsedd till Årets fackliga hjälte

Varje år delar LO Ung ut ett pris till en person eller grupp som gjort en betydande insats inom fackföreningsrörelsen. 2017 års pris går till Maria Lövgren från Handelsanställdas förbund.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

- Maria Lövgren är en mycket värdig vinnare. Med sitt mod och engagemang, för fackliga frågor och allas lika värde och rätt i en utsatt bransch, är hon en stor inspirationskälla för många säger LOs ungsekreterare Josefin Johansson.

Juryns motivering till Årets fackliga hjältedåd 2017:
Maria kämpar för varje medlem i den stressiga arbetsmiljö som handeln ofta är. Hon är en av de som startade den första fackklubben på Zara i Malmö. Hon är tryggheten och styrkan på arbetsplatsen, backar aldrig undan och tar alltid kampen mot en stark arbetsgivare. Maria är en omtänksam, driven och ödmjuk facklig företrädare. Hon är en sann kamrat, hon står upp för allas lika värde och rätt och hon är en oerhört stor inspirationskälla bland sina kollegor och kamrater.

Juryn som har utsett vinnaren är Berit Müllerström, LOs andre vice ordförande, Philip Botström SSUs ordförande och Helen Pettersson, ABFs ordförande.

Läs mer på LO.se/UNG