Fråga facket Fråga facket

Ökade investeringar viktigast för LO i Davos

För andra året i rad medverkar LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson denna vecka vid Världsekonomiskt Forum i schweiziska Davos. Vikten av kraftigt ökade investeringar för att få fart på ekonomin, i Sverige och i Europa, är LOs huvudbudskap.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

- Europa är idag en ekonomiskt död kontinent. Både USA och Asien ser oss som den fattiga kusinen från landet. Nu behövs ett starkt politiskt ledarskap med fokus på investeringar och tillväxt, säger Karl-Petter Thorwaldsson inför resan.

På programmet står bland annat möten med ILO:s generaldirektör Guy Ryder, FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson och Internationella valutafondens Christine Lagarde. LOs Karl-Petter Thorwaldsson ingår i en delegation av internationella fackliga ledare under ledning av Världsfacket, IFS.

- Jag deltar för att ge en röst i Davos åt de miljoner människor som varje dag packar sin väska och går till jobbet. Min erfarenhet från i fjol är att det tillför något viktigt att även tala om löneandelar och arbetsvillkor i ett sammanhang som Världsekonomiskt forum, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Till Davos kommer stats- och regeringschefer från ett 40-tal länder, samt ledare från hela världen inom områdena ekonomi, politik och samhälle. Karl-Petter Thorwaldsson medverkar från onsdag den 21 januari fram till lördag den 24 januari.