Fråga facket Fråga facket

Pressinbjudan LO-förbunden möter forskare i samtal om arbetsmiljön

• Vad innebär regeringens nya handlingsplan på arbetsmiljöområdet? • Vilka förändringar behövs i lagen om arbetsskador? • Hur kan fackföreningsrörelsen och arbetsmiljöforskningen samarbeta kring frågor om arbetsmiljö och arbetsskador?


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Det är några av de frågor som ska diskuteras vid seminariet Arbetsmiljön och arbetsskadeförsäkringen i morgon, fredagen den 15 oktober.

Bakgrunden till seminariet är det brev LO i somras fick av ett antal arbetsmiljöforskare vid Högskolan i Dalarna, med anledning av den debattartikel om regeringens arbetsmiljöplan som LO-förbunden skrev i juni. Forskarna; Marie Andersson, Bengt Pontén, Ann Hedlund och Hans Lundkvist föreslog en gemensam träff i syfte att diskutera kring hur arbetsmiljöforskningen och fackföreningsrörelsen tillsammans kan bidra till arbetet för en bättre arbetsmiljö.

Tid och plats: Fredagen den 15 oktober, kl 09.30–12.00, LO, Barnhusgatan 18, Gästvåningen.

Program:

09.00 Kaffe och smörgås 09.30–09.40 Ulla Lindqvist, inledning och avslutande paneldebatt.
09.40–10.40 Gunnar Rosén, Ing-Marie Andersson, Bengt Pontén samt Ann Hedlund från Högskolan Dalarna om forskning, utveckling och undervisning för säkra och attraktiva arbetsplatser.
10.40–11.10 Bengt Järvholm från Umeå universitet om nödvändiga förändringar i lagen om arbetsskador.
11.10–11.25 Klas Berlin berättar om pågående förändringsarbete inom Försäkringskassan.
11.25–12.00 Paneldiskussion

Kaffe och smörgås serveras från kl. 09.00

Välkomna!