Fråga facket Fråga facket

Så mycket bättre-stjärnan Kajsa Grytt med i LOs nya valfilm

Opinionsbildning Inom ramen för LOs valkampanj ”Sverige kan bättre” släpper LO fram till valet flera kortfilmer med ett budskap om varför Sverige kan bättre. I den senaste korfilmen som handlar om utanförskap medverkar musikern Kajsa Grytt. 


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

 

Se valfilmen här.

- Man är arbetslös, man är sjukskriven, men man är inte utanför. Att de som är innanför definierar någon som utanför, vad är det!? Det var så de vann makten. Och jag tänker att det handlar om att ingen vill vara den där som är utanför, säger Kajsa Grytt i filmen.

I höst medverkar Kajsa Grytt i TV4-programmet Så mycket bättre.

 

Kortfilmerna består av kända och okända människor. Alla med ett bultande hjärta för förändring. Det kommer att vara musiker, idrottspersonligheter, kulturarbetare och fackliga medlemmar. De brinner alla för tryggare jobb och ett samhälle präglat av tolerans och mångfald.

 

- Vi vill från LOs sida fördjupa budskapet ”Sverige kan bättre”. Genom att ge fler röster utrymme under LOs namn vill vi stimulera till politisk debatt och till ett samtal om hur Sverige kan återta sin roll som ett samhälle präglat av frihet, jämlikhet och soldaritet, säger Tobias Gerdås projektledare på LO.

 

Presskontakt:

LOs presstjänst 08-796 26 90