Fråga facket Fråga facket

Socialdemokraterna och LO bjuder in till seminarium

I höstas startade Arbetarrörelsens nordiska samarbetskommitté (SAMAK) ett projekt om den Nordiska modellen - Nordmod. Intresset från forskare och andra att medverka i framtidsdebatten har varit stort. Nu är det 12 forskare och en referensgrupp som hjälper Socialdemokraterna och LO att tänka nytt och stresstesta den Nordiska modellen.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

På ett seminarium den 10 april presenterar Carin Jämtin och Tobias Baudin projektet. Därefter följer en presentation av de första två rapporterna i Nordmod-projektet - Befolkningsutvecklingen och de nordiska välfärdsstaterna och Nordisk skattepolitik mot 2030. Rapportförfattarna Tone Fløtten, FAFO och Johan Christensen European University Institute (EUI) Florens medverkar.

Efter rapportpresentationerna kommer Leif Jakobsson, vice ordförande i skatteutskottet, Lena Hallengren, ordförande i socialutskottet, Tobias Baudin, förste vice ordförande LO och LO-ekonomen Torbjörn Hållö att kommentera rapporterna.

Tid: 10 april, kl. 13.30-16.00.
Plats: Riksdagen, lokal Mittpoolen, Riksgatan 2
Moderator: Morgan Johansson, riksdagsledamot (S)

Anmälan: Till Ingela Nilsson, pressekreterare för Socialdemokraterna i riksdagen; ingela.nilsson@riksdagen.se, senast den 9 april.

Välkomna!

Presskontakt
Ingela Nilsson, pressekreterare Socialdemokraterna i riksdagen, 072-210 95 25
Dan Lundqvist Dahlin, pressekreterare LO, 070-224 05 30