Fråga facket Fråga facket

VD utsedd i LO Mediehus AB

LO Mediehus har i dag, måndag utsett Robert Jonsson till dess första VD. – Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Robert Jonsson till posten. Han kommer med sin gedigna erfarenhet att spela en nyckelroll i den stora satsning som LO Mediehus innebär. Det säger Tobias Baudin, LOs vice ordförande och nyutnämnde styrelseordförande i LO Mediehus AB.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Robert Jonsson är för närvarande VD i fyra bolag; Södermanlands Nyheter AB, SN Försäljning AB, Tidningsservice i Nyköping AB och Österbergs Tryckeri AB. Han är också ansvarig för koncernen Eskilstuna-Kurirens affärsutveckling och sitter i koncernens ledningsgrupp. Totalt ansvarar Robert Jonsson för en personalstyrka på 149 personer.

Robert Jonsson har lång och bred erfarenhet av arbete i tidningskoncerner, på en rad olika befattningar, däribland som VD och ansvarig utgivare för Norrtelje Tidning år 2005-2008. Han var tidigare även annonschef och distributionschef i företaget.

Med sitt starka intresse för ledarskap och gedigna erfarenheten av chefsuppdrag för både små och stora organisationer, anser styrgruppen att Robert Jonsson är den som bäst motsvarar kravprofilen för VD i LO Mediehus AB.

Robert Jonsson tillträder sin tjänst 1 april 2015.

För kommentarer kontakta Robert Jonsson på 0703 - 11 50 20