Fråga facket Fråga facket

Yonna Waltersson ny chefredaktör för Arbetet

Yonna Waltersson kommer från en tjänst som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Arena. Hon efterträder Liv Bäckström som varit tillförordnad chefredaktör sedan september i år. Yonna Waltersson kommer att tillträda tjänsten i augusti.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Yonna Waltersson har bland annat arbetat som journalist på Europapaortalen och som nyhets- och debattredaktör samt chefredaktör på webbtidningen Dagens Arena. Hon har också vunnit Svenska Publishing-Priset 2012 och 2013 i kategorin webb tillsammans med Dagens Arenas redaktion.

-Jag är mycket nöjd över att LO har rekryterat en driven journalist och redaktör till tidningen Arbetet. Yonna Waltersson har också gedigen erfarenhet av journalistik inom digital media. Kunskaper som kommer att gagna såväl Arbetet som hela LO Mediehus, säger Tobias Baudin, LO:s förste vice ordförande och styrelseordförande för LO Mediehus. 

Fakta

LO äger tidningen Arbetet som ingår i LO Mediehus. LO Mediehus samlar fem facklig tidningar: Arbetet, Kommunalarbetaren, Sekotidningen, Handelsnytt och Fastighetsfolket. Tidningarna är självständiga och alla chefredaktörer ingår i LO Mediehus ledningsgrupp.

CV i urval, Yonna Waltersson

2014 -            chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Arena och chef för Arena Medier

2010 -  2014  olika roller (nyhets- och debattredaktör) inom Dagens Arena.

2007 - 2010   journalist Europaportalen

2007 - 2007   textredigerare på TT Spektra (inom Tidningarnas Telegrambyrå)