Fråga facket Fråga facket

Program Facket i Almedalen 2014

Opinionsbildning För tionde året i rad välkomnar LO till Facket i Almedalen på restaurang Hamnplan 5. I år har vi samlat seminarierna under temat Sverige kan bättre! Inför valet i september vill LO visa att det finns en annan politik, en politik som ger oss ett bättre Sverige.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Full sysselsättning

På Hamnplan 5 kommer vi att ha 62 seminarier. Med mer än 400 000 arbetslösa är det självklart att många seminarier handlar om sysselsättning och om arbetsmarknadspolitik. LOs projekt Full sysselsättning och solidarisk lönepolitik belyser i flera seminarier hur vi kan komma tillbaka till full sysselsättning.

Brett utbud

LO och förbunden erbjuder seminarier som tar upp andra traditionella fackliga frågor som till exempel lönebildning, industripolitik och arbetslöshetsförsäkringen. LOs och förbundens gemensamma och långsiktiga arbete mot främlingsfientlighet, Alla kan göra något, är utgångspunkten för ett par seminarier där vi bland annat slår hål på ett antal myter. Utvecklingen av välfärden kommer att debatteras, liksom många andra ämnen. Vi erbjuder ett brett utbud av seminarier. Ta en titt i vårt program, kom förbi, lyssna och delta gärna i diskussionerna.

Varmt välkommen till Hamnplan 5, LOs mötesplats, där vi diskuterar frågor som är viktiga för LO-förbundens 1,5 miljoner medlemmar, men också för många, många andra.

Program Facket i Almedalen 2014 (pdf)