Facket Direkt

Studieorganisatörsutbildning GRUND


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delningBeskrivning

Du är vald och utsedd till att ansvara för studierna i din förening. Ett viktigt och spännande uppdrag som du kan göra hur mycket som helst av. Uppdraget som studieorganisatör ger dig inflytande och du kommer att kunna påverka föreningens verksamhet och utveckling.
Den samlade studieverksamheten har en avgörande betydelse för en levande folkrörelse, en stark fackförening och möjligheten för arbetare att utöva ett aktivt inflytande, både på arbetsplatser, i företag men även i politiska sammanhang och därigenom ta vara på medlemmarnas intressen. I detta arbete krävs en stark facklig studieorganisation som befolkas av kunniga, engagerade förtroendevalda som brinner för studieverksamheten.
Utbildningen ska bidra/syfta till att bygga fungerande studieorganisationer och studieverksamhet. Den ska även ge deltagare möjlighet att erövra grundläggande kunskaper inom verksamhetsområdet så hen med framgång kan och vill bedriva studieverksamhet.

Innehåll:
• Uppdraget
• Grundläggande värderingar
• Regler
• Studier i ABF och Facket
• Samtalet
• Personlig handlingsplan
• Studieledighetslagen
• FörtroendemannalagenFör att du ska kunna delta i utbildningen behandlas dina personuppgifter för administration och genomförande av utbildningen du anmält dig till. Administration sker i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) och förbunden har personuppgiftsbiträdesavtal med utbildningsanordnaren. Vi är måna om att skydda din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och förordningar


 


 

Målgrupp
Studieorganisatörer

Adress
Fredsgatan 18
Örebro

Lokal
ABF Örebro

Kursanordnare
ABF ABF Örebro

Kostnad
Kostnadsfri

Ekonomi
Arbetsgivaren betalar lön enligt Förtroendemannalagen 7 §

Övrig information
Utbildningen utförs i samarbete mellan ABF Örebro och ABF Värmland. Utb sker i två steg. Steg 1 18-19 september sker i Karlstad och steg 2 9-10 oktober sker i Örebro.

Ansök senast 2023-08-25Intresseanmälan

Personuppgifter

Kontaktuppgifter


Övrig information