Fråga facket Fråga facket

LOs ordförande: Jag är stolt över det jobb som LO-förbunden gjort

Opinionsbildning Valresultatet pekar mot en högerregering. Samtidigt har LO gjort en stark valrörelse och Socialdemokraterna ser ut att gå starkare bland LO-förbundens medlemmar än förra valet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Susanna Gideonsson driver på oavsett vem som bildar regering.

Högerns politik slår mot arbetare

- Jag är stolt över det jobb som LO-förbunden gjort, vi har tillsammans samtalat med 621 000 medlemmar, säger LOs ordförande Susanna Gideonsson.

- Samtidigt är det svårt att fira, för vi vet att det finns tydliga förslag från högerpartierna som går rakt emot det som LO vill och det som vanligt folk gynnas av, säger Susanna Gideonsson.

- Det handlar bland annat om försämrad a-kassa och sjukförsäkring och direkta hot mot det fackliga inflytandet över arbetsmiljön. Förslag som riskerar att rubba balansen på arbetsmarknaden.

Trygghet för vanligt folk

LO kommer alltid att arbeta för LO-förbundens medlemmars bästa, detta oavsett vilka partier som sitter i regeringen.

- LO kommer fortsatt att arbeta för en stark svensk modell på arbetsmarknaden, för full sysselsättning och starka socialförsäkringar.

- Hårda tag mot arbetslivskriminaliteten, för en trygg välfärd och för minskade klyftor i samhället. För nödvändiga investeringar i energi och infrastruktur och för en ekonomisk politik som gynnar vanligt folk, kommenterar LOs ordförande.