Facket direkt facketdirekt.nu

Över 200 000 samtal i LOs fackliga valrörelse

Opinionsbildning När vallokalerna stängde på valnatten hade tiotusentals fackliga valarbetare genomfört över 200 000 samtal. Det stod också klart att LO-förbundens gemensamma kandidat Johan Danielsson tar en plats i Europaparlamentet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Socialdemokraterna måste på hitta en bättre politik som lockar LO-medlemmar, menar LOs förste vice ordförande Therese Guovelin. Foto: Lars Forsstedt

En facklig representant i Bryssel 

LOs förste vice ordförande Therese Guovelin är nöjd med den fackliga insatsen under EP-valrörelsen.

- Vår fackliga valrörelse har överträffat målet om 150 000 samtal med råge.

- Med Johan Danielsson på plats i Europaparlamentet känner vi oss trygga med att frågor som ordning och reda på arbetsmarknaden, nej till lönedumping och svenska kollektivavtal för alla som jobbar i Sverige kommer att fortsätta drivas, säger Therese Guovelin.

LO-medlemmarna vill ha trygga jobb och bättre välfärd

Hur LO-medlemmarna röstade är ännu inte klart. SVT:s valundersökning som publicerades på valnatten visar endast hur arbetare i stort röstade. LO inväntar nu mer underlag för att kunna dra slutsatser.

- Det är dock uppenbart att Socialdemokraterna på lång sikt måste hitta en bättre politik som lockar LO-medlemmar. Det vore att ljuga att säga annat, säger Therese Guovelin.

- Våra medlemmar vill ha trygga jobb, en bättre välfärd, anständiga pensioner. Sänkta skatter för de rikaste är inget som de går och drömmer om.

LO.se

LO PRESENTERAR

OM DET BÖRJADE SÅ HÄR

HUR SKA DET DÅ SLUTA?

SE FILMEN NU