Fråga facket Fråga facket

Över 200 000 samtal i LOs fackliga valrörelse

Opinionsbildning När vallokalerna stängde på valnatten hade tiotusentals fackliga valarbetare genomfört över 200 000 samtal. Det stod också klart att LO-förbundens gemensamma kandidat Johan Danielsson tar en plats i Europaparlamentet.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Socialdemokraterna måste på hitta en bättre politik som lockar LO-medlemmar, menar LOs förste vice ordförande Therese Guovelin. Foto: Lars Forsstedt

En facklig representant i Bryssel 

LOs förste vice ordförande Therese Guovelin är nöjd med den fackliga insatsen under EP-valrörelsen.

- Vår fackliga valrörelse har överträffat målet om 150 000 samtal med råge.

- Med Johan Danielsson på plats i Europaparlamentet känner vi oss trygga med att frågor som ordning och reda på arbetsmarknaden, nej till lönedumping och svenska kollektivavtal för alla som jobbar i Sverige kommer att fortsätta drivas, säger Therese Guovelin.

LO-medlemmarna vill ha trygga jobb och bättre välfärd

Hur LO-medlemmarna röstade är ännu inte klart. SVT:s valundersökning som publicerades på valnatten visar endast hur arbetare i stort röstade. LO inväntar nu mer underlag för att kunna dra slutsatser.

- Det är dock uppenbart att Socialdemokraterna på lång sikt måste hitta en bättre politik som lockar LO-medlemmar. Det vore att ljuga att säga annat, säger Therese Guovelin.

- Våra medlemmar vill ha trygga jobb, en bättre välfärd, anständiga pensioner. Sänkta skatter för de rikaste är inget som de går och drömmer om.