Fråga facket Fråga facket

Statsministern tackar Sveriges viktigaste landslag

Arbetsmarknad Statsminister Stefan Löfven och gymnasieminister Aida Hadžialić visade hur viktiga bra yrkesutbildningar är för ett lands välstånd genom att bjuda Yrkeslandslaget på lunch i Rosenbad efter prestationerna i VM i Brasilien.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Statsministern tackar Yrkeslandslaget 2015 i Rosenbad
Statsministern tackar Yrkeslandslaget 2015 i Rosenbad. Foto: Jonas Ivman

Statsministern tackar Yrkeslandslaget 

Statsministern och medaljörerna 2015.

Statsminister Löfven gratulerar Yrkeslandslaget vid en lunch i Rosenbad.

Tio dagar efter att Yrkeslandslaget kommit hem från Yrkes-VM WorldSkills i Brasilien så är laget återigen samlat i ett soligt Stockholm.

Denna gång för att som första Yrkeslandslag någonsin bli inbjuden på lunch på Rosenbad av Sveriges statsminister och tackas för dess insatser på Yrkes-VM.

Viktigt satsa på bra yrkesutbildningar

Jonas Ivman är lagledare från LO.

- Det här är stort inte bara för de tävlande. Med denna handling visar statsminister Stefan Löven och gymnasieminister Aida Hadžialić att regeringen verkligen tycker att Yrkesutbildning är väldigt viktigt för ett lands välstånd och att det är något som vi måste satsa på, nu och i framtiden.

Kristallkronorna skallrade

Det var skön stämning vid lunchen och många skratt. Frågorna var många till de tävlande och intresset för deras insatser och hur de ser på deras yrkens framtid var stort.

Stämningen blev knappast mindre god när hela Yrkeslandslaget och Stefan Löfven och AidaHadžialić ställde sig upp och drog en av hejarramsorna så att kristallkronorna skallrade. 

Yrkeslandslager 2015 Rosenbad

Jonas Ivman/LO/SE
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.