Fråga facket Fråga facket

Stefan Löfven talade på LO-kongressen

Organisationsfrågor Stefan Löfven tog kraftigt avstånd från Sverigedemokraternas politik när han talade på LOs kongress. De respekterar inte alla människors lika värde.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Stefan Löfven och ett kongressombud.
Stefan Löfven i samtal med ett kongressombud. Foto: Christina Jonsson

Rötter i nazismen

Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. SD ska sjunka i det högerträsk där de hör hemma, förklarade Stefan Löfven när han talade på LOs kongress.

- Vi Socialdemokrater stänger inte dörren till Sverigedemokraterna för att de har fel i olika frågor som momsfrågan eller för deras hållning i EU-frågan. Vi slår igen den dörren för att de skiljer på folk och folk. De respekterar inte vårt viktigaste värde, alla människors lika värde.

Sveriges medlemsskap i EU

Stefan Löfven sa också med anledning av den förestående folkomröstningen om Brexit att det inte är någon katastrof om Storbrittanien röstar för ett utträde.

- Vi är inte med i EU för att vi är rädda. Vi är med i EU för att skapa ett rättvist samhälle. EU är till för folket och vi är där för att jobba för det. Ingen annan kommer att göra det åt oss. Vi ska ha ett socialt Europa som står på medborgarnas sida. Fria och demokratiska människor är den demokratiska socialismen. Det är min kompass.

Lyssna på hela Stefan Löfvens tal här.