Fråga facket Fråga facket

Elisabeth Brandt Ygeman ny kanslichef på LO

Organisationsfrågor LOs styrelse beslutade i dag att anställa Elisabeth Brandt Ygeman som ny kanslichef på LO. Hon är i dag förste vice ordförande för Handelsanställdas förbund och tillträder sin tjänst på LO i höst.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Camilla Svensk

- Med Elisabeth Brandt Ygeman får vi precis den kanslichef som LO nu behöver. Med hennes kompetens, vilja och unika erfarenhet av både LO-förbund och LO-distrikt kommer hon att bidra till att vi även framgent är världens starkaste fackföreningsrörelse, säger LOs ordförande Susanna Gideonsson.

Elisabeth Brandt Ygeman är i dag förste vice ordförande i Handels, där hon också varit förbundssekreterare. Hon har tidigare bland annat varit LOs valledare åren 2013-2014, facklig-politisk ombudsman på LO och under många år arbetat som chef för LO-distriktet i Stockholms län.

- Jag är glad och ser fram emot att ta mig an uppgiften. Jag känner mig väldigt laddad för att tillsammans med förbunden, LO-distrikten och all kompetent personal verkställa och utveckla det vi behöver göra för att vara världes starkaste fackliga rörelse, säger Elisabeth Brandt Ygeman.

Elisabeth Brandt Ygeman tillträder sin tjänst på LO i oktober. LOs personalchef Stefan Hansson är tf kanslichef efter Annika Nilsson som tidigare meddelat att hon efter åtta år som kanslichef går vidare till en ny tjänst.