Fråga facket Fråga facket

LO har nått målet om 500 000 samtal

Under eftermiddagen kom beskedet att LO och förbunden tillsammans nått målet om 500 000 samtal innan den 9 september.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

LO har i år genomfört en av de mest omfattande valrörelserna i organisationens historia. Runt om i landet har tusentals medlemmar och förtroendevalda ringt och samtalat om vad som står på spel för LO-medlemmarna i valet.

- Det är en enorm kraftsamling som gjorts av alla som tagit debatten mot de som vill försämra för vanligt folk och sätta skattesänkningar före välfärd. Vi har berättat att de borgerliga och Sverigedemokraterna kommer att sänka löner genom lagstiftning och luckra upp LAS om de får makten, säger LOs förste vice ordförande Therese Guovelin.  

Utöver samtalen har LO även genomfört en omfattande kampanj i digitala medier och i annonsering. LO kommer att fortsätta att ringa och kampanja ända fram till vallokalerna stänger på söndag. 

- Under valrörelsen har LO producerat flera valfilmer med hundratals medlemmar som har miljontals visningar och delats tiotusentals gånger. Vårt fokus in i det sista är att lyfta den politik som Moderaterna och Sverigedemokraterna vill genomföra som slår hårt mot LO-förbundens medlemmar, säger valledare Johan Ulvenlöv.