Fråga facket Fråga facket

LO släpper ny kampanjfilm om jämlikhet

"Ta tillbaka jämlikheten" heter LOs kampanjfilm som har premiär idag. Filmen visar hur – och varför – klassklyftorna har vuxit från 80-talet till idag. Syftet är att sätta jämlikhet i centrum för den politiska debatten.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

- Det här är startskottet för en politik som sätter LO-medlemmarna främst. Vi kommer inte att acceptera ytterligare en till budget som ökar klyftorna. Det räcker nu, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. 
 
Filmen visar hur politiska beslut, under en lång tid, har bidragit till att Sverige idag är det land i västvärlden där klassklyftorna ökat mest. De mest välbärgades inkomster har dragit ifrån resten av befolkningen och inkomsterna för de som har det sämst ställt tillåtits halka efter.  

- LO kräver åtgärder som ökar tryggheten för vanligt folk. Vi har flera skarpa förslag som skulle ge Sverige en ambitiös ekonomisk omfördelning och en kraftfull och utjämnande välfärd. Så kan vi åter igen blir världens mest jämlika land, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. 

Se LOs kampanjfilm Ta tillbaka jämlikheten här

Läs LOs 115 åtgärder för ökad jämlikhet