Fråga facket Fråga facket

LO utlyser nytt feministiskt stipendium

På årsdagen av det fackliga metoouppropet #inteförhandlingsbart utlyser LO ett nytt stipendium på 50 000 kronor. Syftet är att uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet och allas lika värde och rätt i arbetslivet.  


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Stipendiet kan sökas av medlemmar och fackligt förtroendevalda i LO-förbunden som vill genomföra ett konkret projekt eller en aktivitet för pengarna. Det ska handla om aktiviteter som främjar jämställdhet och lika villkor på arbetsplatsen, i den fackliga organisationen eller i arbetslivet i stort. 

- Vi behöver bli ännu bättre på att arbeta mer konkret med feministiska frågor som till exempel arbetsmiljö, makt, föräldraledighet och sexuella trakasserier. Det har inte minst det fackliga uppropet #inteförhandlingsbart visat. Med stipendiet vill vi uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig, säger Berit Müllerström, andre vice ordförande LO. 

Stipendiet kommer att delas ut av LOs ordförande under firandet av första maj varje år. 
 

Fakta 
Stipendiet på 50 000 kronor utlyses årligen den 21 november. Sista ansökningsdag är den 15 februari.
Medlemmar och fackligt förtroendevalda i LO-förbunden kan söka för aktiviteter eller projekt som syftar till att främja jämställdhet och lika villkor på arbetsplatsen, arbetslivet eller den fackliga rörelsen.

Exempel på aktiviteter kan vara nätverksträffar, studieresor, mobiliseringsträffar, kartläggningar, medel för person/grupp sprida kunskap inom facklig feminism. Den aktivitet ansökan gäller ska vara tidsbegränsad med ett start- och ett slutdatum. 

Läs mer här